środa, 25 października 2017

Specjalnie dla syna:):)


Coraz więcej jesieni :)


Moje kotlety z grochu. Ugotowany i zmielony groch, 2 jajka, duża cebula, zioła, sól, mąka ryżowa do obtaczania. Łatwe, smaczne i zdrowe :)

7 komentarzy:

  1. Jesień coraz mocniej chwyta nas w objęcia, oby były one słoneczne, ciepłe i kolorowe :), niestety gdzieś straszą śniegiem.
    Kotlety z różnych "rzeczy" robię, ale z grochu nie próbowałam...spróbuję.
    Piosenka :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto, bo naprawdę smaczne. Piosenka stała się "hitem" oczyszczalni, w której pracuje syn:):)

      Usuń
  2. Ja lubię każdą porę roku,polubiłam nawet mocno deszcz ,który pada i pada ,chyba od września ciągle siąpi ..W tym roku jesień w Szwecji jest mokra ,chłodna ,słoneczka malutko.Ja pigwę do ciasta robię tak jak dżemiki z jabłka..Jak pigwa miękka już się zrobi w garnku ,to dodaje cukier i gorąca jeszcze zmiksuje blenderem i do słoików ,ale muszę pasteryzować.Do picia z herbatką surową blinduję ,kroje na drobne części i dodaję miodu..potem w słoiki i też pasteryzuję.Kotleciki wyglądają smakowicie,zrobię córce ,bo ona nie je nic z mięsa.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję za przepisy. Zrobię taką na "surowo" :)

      Usuń
  3. moja jesień wyjątkowo obrzydliwa w tym roku - deszczem siecze niemal codziennie, nie można ani na spacer, ani w ogrodzie popracować, tak jakoś szybko depresyjnie i beznadziejnie...

    Kotlety robiłam z fasoli - białej i czerwonej, z cukinii...ale z grochu to jeszcze nie - muszę spróbować :) a czy podczas smażenia dużo tłuszczu piją?

    OdpowiedzUsuń
  4. kotlety? u nas narazie nie przejdzie... nie ma szans :)

    OdpowiedzUsuń