Szybkie, zdrowe, tanie śniadanie:)
Przed :)
Po :)
====================================
5 listopada 2017
Zupa owocowa z dynią makaronową na diecie warzywnej Dąbrowskiej.
1 jabłko średnie
6 truskawek małych
laska cynamonu
100g dyni makaronowej(waga makaronu)
Kalorie - ok 220 kcal
Zielony koktajl ok.50 kcal
Jarski bigos. Kapusta pekińska, kapusta kiszona, jarmuż, marchewka .
ok 100 kcalok
Grejpfrut i sałata- ok 110 kcal
Razem = ok 500 kcal
===========================================================
6 listopada 2017
Surówka z czarnej rzepy, kiszonego ogórka, połowy jabłka i małej marchewki = ok 100 kcal
Zupa pomidorowa z dyni makaronowej i przecieru pomidorowego = ok 90 kcal
surówka bardzo smaczna:)
Na kolację grejpfrut i zielenina = ok 100 kcal
razem ok 400 kcal
-----------------------
7 listopada
surówka z pomidora, cebuli i natki pietruszki = ok 80 kcal
zupa warzywna z małej marchewki, pietruszki, 1\2 cebuli, 130 g selera naciowego i 50 g kalafiora =100 kcal
1 jabłko - 130 g =65 kcal
surówka z kiszonej kapusty- 130 g = 10 kcal
surówka z cukinii i marchewki = 30 kacl
grejpfrut = 84 kacl
razem= ok 500 kcal
Samopoczucie z rana trochę marne, ale potem całkiem dobre:)
=====================================
8 listopada
surówka z surowego buraka, rzepy i chrzanu =65 kcal
zupa warzywna =70 kcal
jabłko = 150 kcal
ogórki kiszone = 22 kcal
dynia makaronowa z przecierem pomidorowym = 100 kcal
razem = ok 500 kcal
=======================================
9 listopada
kalafior z wody 330 g = 66 kcal
zupa z dyni = 70 kcal
surówka z rzepy, marchewki i natki pietruszki = 30 kcal
zupa warzywna z kapusty pekińskiej, selera naciowego i marchewki = 45 kacl
jabłko = 80 kcal
ogórek kiszony = 20 kacl
razem = 310 kcal
------------------------------------------------------------------------
10 listopada
150 mililitrów zakwasu z buraków
surówka z rzepy, marchewki, kawałka jabłka, chrzanu i natki = 55 kcal
zupa z dyni = 60 kcal
zupa warzywna = 20 kacl
dynia zapiekana z ziołami = ok 80 kcal
kiszona kapusta = 20 kacl
jabłko = 100 kacl
razem ok 400 kcal
Samopoczucie dobre :)
=====================================================
11 listopada
zupa warzywna = 25 kcal
surówka z rzepy, pietruszki, buraka i dyni = 100 kcal
dynia zapiekana = 80 kcal
zupa ogórkowa = 50 kcal
jabłko = 70 kcal
razem = 325 kcal
Samopoczucie nędzne.
===========================================
12 listopada
zupa kapuściana = 100 kcal
surówka = 65 kcal
jabłko = 200 kcal
grejpfrut = 85 kcal
razem = ok 450 kcal
===========================================
13 listopada
surówka = 100 kcal
dynia zapiekana = 70 kcal
jabłko =150 kcal
makaron z dyni =180 kcal
razem - 500 kcal
======================================================
14 listopada
Koniec. Ciśnienie ustabilizowało się, znowu biorę jedną tabletkę dziennie.
Stan skóry bez zmian:(
Stan jelit bez szału:(
Zapewne należało dłużej pościć, ale moje łakomstwo zwyciężyło:(
====================================
Siedem dni postu :) Tym razem w towarzystwie córki. (22 do 30 marca 2018)
Pyszna szarlotka na marchwiowym spodzie.
Czipsy z pietruszki i pasternaku.
====================================
5 listopada 2017
Zupa owocowa z dynią makaronową na diecie warzywnej Dąbrowskiej.
1 jabłko średnie
6 truskawek małych
laska cynamonu
100g dyni makaronowej(waga makaronu)
Kalorie - ok 220 kcal
Zielony koktajl ok.50 kcal
Jarski bigos. Kapusta pekińska, kapusta kiszona, jarmuż, marchewka .
ok 100 kcalok
Grejpfrut i sałata- ok 110 kcal
Razem = ok 500 kcal
===========================================================
6 listopada 2017
Surówka z czarnej rzepy, kiszonego ogórka, połowy jabłka i małej marchewki = ok 100 kcal
Zupa pomidorowa z dyni makaronowej i przecieru pomidorowego = ok 90 kcal
surówka bardzo smaczna:)
Na kolację grejpfrut i zielenina = ok 100 kcal
razem ok 400 kcal
-----------------------
7 listopada
surówka z pomidora, cebuli i natki pietruszki = ok 80 kcal
zupa warzywna z małej marchewki, pietruszki, 1\2 cebuli, 130 g selera naciowego i 50 g kalafiora =100 kcal
1 jabłko - 130 g =65 kcal
surówka z kiszonej kapusty- 130 g = 10 kcal
surówka z cukinii i marchewki = 30 kacl
grejpfrut = 84 kacl
razem= ok 500 kcal
Samopoczucie z rana trochę marne, ale potem całkiem dobre:)
=====================================
8 listopada
surówka z surowego buraka, rzepy i chrzanu =65 kcal
zupa warzywna =70 kcal
jabłko = 150 kcal
ogórki kiszone = 22 kcal
dynia makaronowa z przecierem pomidorowym = 100 kcal
razem = ok 500 kcal
=======================================
9 listopada
kalafior z wody 330 g = 66 kcal
zupa z dyni = 70 kcal
surówka z rzepy, marchewki i natki pietruszki = 30 kcal
zupa warzywna z kapusty pekińskiej, selera naciowego i marchewki = 45 kacl
jabłko = 80 kcal
ogórek kiszony = 20 kacl
razem = 310 kcal
------------------------------------------------------------------------
10 listopada
150 mililitrów zakwasu z buraków
surówka z rzepy, marchewki, kawałka jabłka, chrzanu i natki = 55 kcal
zupa z dyni = 60 kcal
zupa warzywna = 20 kacl
dynia zapiekana z ziołami = ok 80 kcal
kiszona kapusta = 20 kacl
jabłko = 100 kacl
razem ok 400 kcal
Samopoczucie dobre :)
=====================================================
11 listopada
zupa warzywna = 25 kcal
surówka z rzepy, pietruszki, buraka i dyni = 100 kcal
dynia zapiekana = 80 kcal
zupa ogórkowa = 50 kcal
jabłko = 70 kcal
razem = 325 kcal
Samopoczucie nędzne.
===========================================
12 listopada
zupa kapuściana = 100 kcal
surówka = 65 kcal
jabłko = 200 kcal
grejpfrut = 85 kcal
razem = ok 450 kcal
===========================================
13 listopada
surówka = 100 kcal
dynia zapiekana = 70 kcal
jabłko =150 kcal
makaron z dyni =180 kcal
razem - 500 kcal
======================================================
14 listopada
Koniec. Ciśnienie ustabilizowało się, znowu biorę jedną tabletkę dziennie.
Stan skóry bez zmian:(
Stan jelit bez szału:(
Zapewne należało dłużej pościć, ale moje łakomstwo zwyciężyło:(
====================================
Siedem dni postu :) Tym razem w towarzystwie córki. (22 do 30 marca 2018)
Pyszna szarlotka na marchwiowym spodzie.
Czipsy z pietruszki i pasternaku.
ha :) pokrzywa to czy melisa?
OdpowiedzUsuńi co to w słoiku? a chyba miód?
W słoiku jest przecier pomidorowy :).Zielone to
Usuń:) pokrzywa, sałata, bazylia, szczypior czosnkowy, liść morwy, mniszku, winogrona, trochę pietruszki, kolendry i kopru. Możliwe, że jest tam jeszcze jakieś ziele niezidentyfikowane :) Jestem zielonożercą od zawsze.
a jak smakowało? bo u mnie też było wczoraj na zielono, tyle, że z jarmużem, kilkoma ząbkami czosnku i łyżką spiruliny (zblendowane z dodatkiem wody mineralnej), ale ledwom wypiła.. :)))
OdpowiedzUsuńMoje było bardzo dobre :) Mój jarmuż jeszcze za maleńki (późno posiałam) Łyżka spiruliny to zdecydowanie za dużo.Radzę zacząć od małej płaskiej łyżeczki. Ma ona swoisty posmak i nie każdemu smakuje.
OdpowiedzUsuńja od takiej zielenizny z daleka na razie. Chociaż gdyby to miało dobry smak, kto wie...
OdpowiedzUsuńMM moja synowa do wszystkich wycisków i koktaili dodaje sok z cytryny lub kiwi. Jej zmielone mają zawsze smak dobry. Nie jakaś tam mieszanina. I obojętnie czy dodaje tam burak czy jakieś inne dobroci. Po prostu Jej proporcje smakują jak z kartonika. A nie ja coś tam kiedyś próbowałam, ale amatorów nie było :)
a przecier też do mieszanki?
UsuńZ owocami zawsze wychodzą smaczniejsze:) Tak, przecier też jest składnikiem zieleninki.
Usuńdzięki za podpowiedź :))
OdpowiedzUsuń