W tym roku posadziłam kilka odmian cukinii w tym nową odmianę Floridor F1. Nie zachwyciła mnie swoim smakiem i jak do tej pory pożerały ją króliki. Dzisiaj dałam jej jeszcze jedną szansę i upiekłam w piecu chlebowym. Okazała się bardzo smaczna. Nie jest tak bardzo wodnista, jak odmiany podłużne i to jest jej główną zaletą. Biedne króliki będą jeść trawę:)
***
W końcu przyszły chłodniejsze noce. Aktualnie na termometrze jest 13 stopni.
Uwielbiam takie dania, no po prostu uwielbiam...a tu jeszcze z pieca chlebowego!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Też tak mam :)
UsuńPiec chlebowy 😍 z niego wszystko smakuje lepiej 😊
OdpowiedzUsuńPrzejedzona cukinią rzucam się na gruszki, królują pomidory i papryka od teściów, mniam 😋
U mnie króluje dynia. Zaczynam żółknąć razem z nią :)
Usuńcóż to za królewskie danie wyszło... podbiłabyś internety tą fotką :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWygląda apetycznie, nie znam tej odmiany cukinii i pewnie w sklepie nie kupię, ale lubię wszystkie warzywne pieczonki :)
OdpowiedzUsuńJak i ja :)
Usuń