środa, 25 września 2019

A my w sadzie jabłka zrywamy :)



Zdążyć przed przymrozkiem :)


 Kiszona cebula. Czerwona jest bardziej chrupka. Obie są pyszne :)


Czeremch rządzi. Ocet:)


Pierwszy przymrozek już za nami, a na chłody najlepsza jest herbatka z dzikiej róży :)


Imponderabilia.



8 komentarzy:

  1. Bardzo fajna muzyczka...A jakie piękne warzywka::))Octu winnego nigdy nie robiłam bo mało używam ,jeżeli coś zakwaszam to idzie w ruch cytryna::)))Muszę zrobić w ten sposób cebulkę ..nigdy nie robiłam .Z pewnością jest pyszna::))

    OdpowiedzUsuń
  2. Też kisiłam cebulkę czerwoną, ciekawy smak. Białej jeszcze nie próbowałam. U nas na szczęście jeszcze przymrozków nie było :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na szczęście ten przymrozek był niewielki i poszedł trochę wyżej nad ziemią. Szyby w samochodach najbardziej ucierpiały :)

      Usuń
  3. Do cytryn dołącza cebula kiszona, dzięki za podpowiedź 😄 Piękny kolor jabłek i dyń. Dzika róża mijana drogą kusi. Dobrej jesieni!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do cytryn też się przymierzam, ale muszą jeszcze trochę poczekać, bo rodzina w rozjazdach, a każdy chce posmakować :)

      Usuń
  4. Imponująco! Ależ masz piękne dynie...

    OdpowiedzUsuń