niedziela, 26 sierpnia 2018

Znane wszystkim:)

W tym roku posadziłam kilka odmian cukinii w tym nową odmianę Floridor F1. Nie zachwyciła mnie swoim smakiem i jak do tej pory pożerały ją króliki. Dzisiaj dałam jej jeszcze jedną szansę i upiekłam w piecu chlebowym. Okazała się bardzo smaczna. Nie jest tak bardzo wodnista, jak odmiany podłużne i to jest jej główną zaletą.  Biedne króliki będą jeść trawę:)




***
W końcu przyszły chłodniejsze noce. Aktualnie na termometrze jest 13 stopni. 

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie dania, no po prostu uwielbiam...a tu jeszcze z pieca chlebowego!

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piec chlebowy 😍 z niego wszystko smakuje lepiej 😊
    Przejedzona cukinią rzucam się na gruszki, królują pomidory i papryka od teściów, mniam 😋

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie króluje dynia. Zaczynam żółknąć razem z nią :)

      Usuń
  3. cóż to za królewskie danie wyszło... podbiłabyś internety tą fotką :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda apetycznie, nie znam tej odmiany cukinii i pewnie w sklepie nie kupię, ale lubię wszystkie warzywne pieczonki :)

    OdpowiedzUsuń