wtorek, 13 czerwca 2017

Obiad:)

Szczupak z kolendrą i truskawkami (przepis własny)

Szczupak z truskawkami i kolendrą
ząbek czosnku
sól
koper
natka pietruszki
kolendra
truskawki mało dojrzałe
można łyżkę masła (ja daję masło do ryby gościowej)
Kroimy, dusimy, mieszamy i nadziewamy rybkę.
Pieczemy w 180 st 




Podobnie robię bolenia z czerwonymi porzeczkami:)

7 komentarzy:

  1. wygląda smakowicie! :) a rybka gdzie złowiona?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W rzece Bug. To bardzo piękna, jeszcze nie zniszczona przez człowieka rzeka.

      Usuń
  2. w zyciu nie włożyłabym w szczupaka truskawkę... to nie możliwe... u nas szczupak bardzo rzadko zagości- nie mamy dostepu......

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam Rybaka do łowienia ryb:) Ryba wyszła bardzo smaczna. Tu truskawki robią za cytrynę:)

      Usuń
    2. a i jeszcze masz miejsce pełne ryb...
      chyba zazdroszczę... :))))))))))))

      Usuń
  3. U nas króluje na stole zawsze łosoś ,makrela świeża,dorsze....Ale za bardzo nie faszeruję ryb ,ja tak tradycyjnie ,sól,pieprz,cytryna.Takie nam najbardziej smakują ,jeżeli tobie rybę smażoną ,to do tego np .sos czosnkowy ,lub ziołowy"")Twoje dania wyglądają smacznie::)))))

    OdpowiedzUsuń
  4. Ty masz ryby morskie, które mają bardzo swoisty smak i zapach i być może Twój sposób na nie jest najlepszy. Mój Rybak łowi tylko w rzekach. Łowi sporo, więc mogę eksperymentować:) w szczególności jeśli zabraknie podstawowego składnika jakim jest cytryna, a do najbliższego sklepu mam 5 kilometrów:)

    OdpowiedzUsuń